Cześć,
mam na imię Ola, a psiak z którym jestem na zdjęciu to Heca. To dzięki niej powstała nazwa tego bloga, którego celem jest pokazanie, że eksperymentowanie w kuchni wegańskiej to przede wszystkim dobra zabawa i niezwykle bogate w smak potrawy.
Kuchnia roślinna towarzyszmy mi już od kilku lat. Głównie w wersji wegańskiej, sporadycznie wegetariańskiej. Lubię odkrywać nowe smaki i potrawy z różnych zakątków świata. Moja dieta po przejściu na weganizm jest dużo bogatsza zarówno w składniki odżywcze jak i smak. Inspiracje czerpię z kuchni indyjskiej, koreańskiej, bałkańskiej, bliskowschodniej i przede wszystkim polskiej.
Z każdej podróży staram się przywieźć oryginalne przyprawy, żeby móc odtworzyć niezwykłe smaki odwiedzanych miejsc.
Jest jednak jeden wspólny mianownik, który łączy większość potraw, które przygotowuję – są w miarę szybkie i proste. 😉
W kuchennych eksperymentach pomaga mi czasami mąż Marek, którego przepisy od czasu do czasu też będziecie mogli zobaczyć na tym blogu i oczywiście Heca oraz Raban (drugi psiak)… Co będzie można obserwować na Instagramie.
Będzie można tam też znaleźć nowe przepisy i informacje o odwiedzanych restauracjach wegańskich czy pracy od kuchni 😉 szczególnie w Instastories.
Zapraszam do śledzenia profilu na Instagramie, link znajduje się poniżej.
www.instagram.com/hecawkuchni/
A na drugim zdjęciu jest Raban (mój drugi psi towarzysz) z zaciekawieniem próbuje dostać się do wegańskiego ciasta czekoladowego z kremem waniliowym i owocami.
Cieszę się, że tu jesteś i życzę smacznego 🙂