Pappardelle z pesto pietruszkowym

Pappardelle z pesto pietruszkowym

Recipe by AleksandraDanie Obiad, Kolacja, Na imprezę, MakaronTrudność Proste
Porcje

4

porcje
Czas przygotowania

15

minut

Składniki

  • 140 gramów nerkowców

  • 1 duży pęczek pietruszki

  • 2 ząbki czosnku

  • sok z 1/2 cytryny

  • 120 ml oliwy z oliwek

  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • 200 gramów makaronu

Przygotowanie

  • Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
  • Zblenduj orzechy, czosnek, oliwę, natkę pietruszki, sok z cytryny.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Dodaj do makaronu, wymieszaj i podawaj.

Porady

  • Pesto idealnie nadaje się też na kanapki.

2 komentarze

  1. Pięknie się prezentuje!

SKOMENTUJ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*