Racuchy z musem jabłkowym bez jajek

Racuchy z musem jabłkowym bez jajek

Recipe by AleksandraDanie Dania główne, Deser, Przekąska, Kolacja, ŚniadanieKuchnia polskaTrudność łatwy
Porcje

4

porcje
Czas przygotowania

20

minut

Składniki

  • Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz ⬇️
  • 150 gramów mleka migdałowego (lub innego roślinnego)

  • 3 łyżki mąki z ciecierzycy

  • 3 łyżki cukru brązowego

  • szczypta soli

  • 250 gramów musu jabłkowego

  • 150 gramów mąki pszennej

  • 2 łyżki cytryny

  • 1 łyżka cynamonu

  • olej do smażenia

Przygotowanie

  • Mleko migdałowe, mąkę z ciecierzycy, cukier i sól zmiksować na gładką masę. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
  • Smażyć na średnio rozgrzanej patelni.
  • Można podawać z jogurtem, albo dżemem np. z aronii.

SKOMENTUJ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*