Szybkie, wytrawne rogaliki z pieczarkami – najlepsze

Szybkie, wytrawne rogaliki z pieczarkami

Recipe by AleksandraDanie Na imprezę, Przekąski, Przystawki, Śniadania
Liczba

9

rogalików
Czas przygotowania

35

minut

Składniki

  • 400 gramów pieczarek

  • 1 duża cebula

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

  • sól i pieprz naturalny do smaku

Przygotowanie

  • Obierz i pokrój w kostkę cebulę. Podsmaż na średnim ogniu, aż zmięknie – kilka minut.
  • Obierz i pokrój pieczarki. Ja kroję na grubsze plasterki. Potem kroję je jeszcze na pół.
  • Do cebuli dodaj pieczarki. Nie dodawaj jeszcze soli, żeby nie puściły soku. Smaż przez 5-7 minut.
  • Dodaj pieprz ziołowy, pieprz naturalny i sól. Dopraw do smaku. Odstaw do wystygnięcia.
  • Nagrzej piekarnik. W tym czasie pokrój ciasto francuskie na 9 kwadratów. Wystudzone pieczarki wykładaj na kolejne kwadraty. Kwadrat składaj w trójkąt, następnie jeden z rogów zawiń do środka.
  • Włóż do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zazwyczaj 15 minut, w temperaturze 190 °C. Piecz do momentu, jak się zarumienią.
  • Smacznego!

Porady

  • To moja ulubiona przekąska na imprezy i spotkania ze znajomymi. Szybka i smakuje nie tylko wegańskim i wegetariańskim gościom. Polecam 🙂

SKOMENTUJ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*