Racuchy z musem jabłkowym bez jajek
Danie Dania główne, Deser, Przekąska, Kolacja, ŚniadanieKuchnia polskaTrudność łatwyPorcje
4
porcjeCzas przygotowania
20
minutSkładniki
- Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz ⬇️
150 gramów mleka migdałowego (lub innego roślinnego)
3 łyżki mąki z ciecierzycy
3 łyżki cukru brązowego
szczypta soli
250 gramów musu jabłkowego
150 gramów mąki pszennej
2 łyżki cytryny
1 łyżka cynamonu
olej do smażenia
Przygotowanie
- Mleko migdałowe, mąkę z ciecierzycy, cukier i sól zmiksować na gładką masę. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
- Smażyć na średnio rozgrzanej patelni.
- Można podawać z jogurtem, albo dżemem np. z aronii.