Pasta do chleba z białej fasoli

Pasta do chleba z białej fasoli

Recipe by AleksandraDanie Pasty i pasztety do chlebaTrudność łatwy
Liczba porcji

8

porcji
Czas przygotowania

15

minut

Składniki

  • Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz ⬇️
  • 300 gramów białej fasoli do namoczenia lub 2 puszki fasoli

  • 2 średnie cebule

  • olej rzepakowy do smażenia

  • pieprz i sól do smaku

  • 5-6 łyżek oleju lnianego lub oliwy z oliwek

Przygotowanie

  • Namocz fasolę przez 10-12 godzin przed gotowaniem.
  • Ugotuj fasolę zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zazwyczaj ok. 1,5 godziny do 2 godzin).
  • Pokrój cebulę w kostkę. Wrzuć na patelnię. Podsmażaj przez kilka minut, aż zrobi się miękka. Dodaj sól i pieprz.
  • Do blendera wrzuć fasolę, podsmażoną cebulę i olej. Zmiksuj na gładką masę. Możesz doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKOMENTUJ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*