Pesto ze szczypiorku czosnkowego

Pesto ze szczypiorku czosnkowego

Recipe by AleksandraDanie Pasty i pasztety do chleba
Liczba porcji

6

porcji
Czas przygotowania

10

minut

Składniki

  • Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz ⬇️
  • 100 gramów ziaren słonecznika

  • 1 pęczek szczypiorku czosnkowego

  • 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek

  • 2 łyżki oleju z ostropestu, z awokado lub lnianego lub innego do sałatek

  • 2-3 łyżki soku z cytryny

  • sól do smaku

  • 1 łyżka płatków drożdżowych opcjonalnie

Przygotowanie

  • Ziarna słonecznika prażmy na suchej patelni.
  • Następnie wrzucamy wszystkie składniki do ręcznego blendera i i blendujemy. W zależności od tego jaką lubimy konsystencję tak długo blendujemy.

Porady

SKOMENTUJ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*